Termeni si conditii

Prevederi Generale

Iti multumim pentru ca ne vizitezi. Dorim sa beneficiezi pe deplin de experienta accesarii si utilizarii serviciilor noastre, asa cum sunt acestea reglementate pe site-ul www.e-charge.ro (denumit in cele ce urmeaza “Site-ul”).

De aceea, te rugam sa citesti cu atentie termenii si conditiile de accesare si utilizare ale serviciilor, asa cum sunt acestea prezentate in cele ce urmeaza pe Site, intrucat acestea sunt cele care guverneaza raportul dintre noi si tine in legatura cu furnizarea serviciilor.

Renovatio e-charge este prima retea nationala de statii de incarcare care ofera servicii dedicate utilizatorilor de vehicule electrice din Romania, bazat pe solutii de incarcare rapida. Reteaua asigura sau va asigura servicii de mobilitate electrica in zonele urbane din Romania si de-a lungul coridoarelor de transport ce traverseaza teritoriul acesteia.

Pentru o intelegere cat mai clara a termenilor si conditiilor indicate in acest Site, vom defini in continuare termenii aici utilizati:

Aplicatia e-charge

Sistem software, proprietatea RNV, care permite Clientilor sa aiba acces la Servicii conform termenilor si conditiilor prevazute pe Site, de pe un sistem desktop si/sau terminale mobile (cu titlu exemplificativ: sa identifice amplasamentul unei Statii de Incarcare, disponibilitatea acesteia, sa initieze/opreasca si/sau sa monitorizeze procesul de incarcare, etc.)

Cardul e-charge

Cardul emis de catre RNV, sau partenerii sai, si care permite Clientilor sa aiba acces la Servicii conform termenilor si conditiilor prevazute pe Site

Client

Reprezinta persoana fizica sau juridica care incheie Conventia e-charge, in calitate de Client si care va fi titular al Cardului e-charge si/sau Contului din aplicatia e-charge in vederea accesarii Serviciilor

Conventia e-charge

Conventia incheiata intre RNV si Client in vederea beneficierii de catre Client a Serviciilor; Orice referire la Conventia e-charge va include orice alte regulamente si instructiuni de pe Site care completeaza explicit sau implicit termenii si conditiile de pe aceasta pagina a Site-ului, inclusiv Regulamentele Specifice.

Data Efectiva

Data la care Conventia e-charge intra in vigoare si devine obligatorie intre RNV si Utilizator sau Client, care este reprezentata de:

(i) in cazul in care esti Utilizator de la data accesarii Site-ului, in ceea ce priveste prevederile aplicabile din Conventia e-charge;

(ii) in cazul in care devii Client, intreaga Conventie e-charge devine un contract obligatoriu de la data confirmarii contului tau si a calitatii de Client de catre RNV;

e-charge

Reprezinta reteaua de statii de incarcare Renovatio e-charge la care Clientii au acces in vederea incarcarii Vehiculelor Electrice conform termenilor si conditiilor aplicabile pentru fiecare Statie e-charge

Formular de Inregistrare

Inseamna formularul care trebuie completat de catre orice Utilizator pe Site-ul e-charge si/sau in aplicatia e-charge si aprobat de catre RNV in vederea dobandirii calitatii de Client

Punct de Incarcare

Spatiile in care sunt montate Statiile E-charge

Regulament Specific

Regulamentul aplicabil pentru un anumit Punct de Incarcare, care completeaza Conventia e-charge pentru respectiva Statie e-charge; Regulamentele Specifice sunt incluse in Site, in sectiunea dedicata acestora

RNV

Inseamna Renovatio Asset Management SRL, cu sediul social în Bucuresti, Strada Grigore Cerchez Nr. 6, Sector 1, Bucuresti, CUI 27590035, telefon +40372756599, email [email protected], care ofera Serviciile conform termenilor si conditiilor inlcuse in Site

Servicii

Reprezinta serviciile dedicate utilizatorilor de Vehicule Electrice, asa cum sunt indicate in acest Site si furnizate conform termenilor si conditiilor aici indicate

Statie de Incarcare

Echipament electric, de curent continuu si/sau curent alternativ, care se foloseste pentru alimentarea automobilelor electrice cu timpi de incarcare diferiti

Statie e-charge

Statia de incarcare care face parte din reteaua e-charge

Tarif/e

Pretul perceput de catre RNV pentru furnizarea Serviciilor conform celor prevazute in Conventia E-charge

Vehicul Electric

Vehicul dotat cu unul sau mai multe motoare electrice, alimentat de la o sursa externa de energie in curent continuu sau curent alternativ, care foloseste baterii pentru a inmagazina energia electrica necesara deplasarii lui cu o anumita autonomie

Utilizator

Orice utilizator al Site-ului, care nu are calitatea de Client

Site-ul, precum si informatiile incluse in acestea pot fi accesate de catre orice Utilizator gratuit. Acest lucru nu exclude faptul ca tie, in calitate de Utilizator (fara a deveni Client) nu iti este aplicabila, dupa caz, Conventia e-charge. 

Pentru a utiliza Site-ul trebuie sa ai dispozitivele necesare accesarii Site-ului si acces la internet. De asemenea, trebuie sa stii sa navighezi pe internet si sa stii care sunt caracteristicile si eventualele limitari ale serviciilor de internet. Nu putem sti si/sau garanta care sunt echipamentele sau programele necesare pentru accesarea Site-ului pentru fiecare caz in parte si de aceea te rugam sa te asiguri ca accesarea de catre tine este sigura si nu incala nicio prevedere legala aplicabila.

Prin accesarea sau inregistrarea in orice mod pe acest Site accepti in mod complet prevederile Conventiei e-charge si iti dai acordul expres si deplin pentru a fi parte la aceasta pe toata durata de utilizare in orice mod a Site-ului si/sau a Serviciilor. In cazul in care nu esti de acord in orice mod cu oricare dintre prevederile Conventiei e-charge, te rugam sa nu continui accesarea Site-ului si in cazul in care ai intrebari sau alte solicitari, sa ne contactezi. 

Pentru o mai buna intelegere a Conventiei e-charge, te informam ca prevederile specifice ale acesteia sunt structurate pe sectiuni (denumita in cele ce urmeaza in mod individual „Sectiunea” si colectiv „Sectiuni”).

Inainte de a parcurge Sectiunile de mai jos, te rugam sa iei in considerare ca RNV are dreptul, oricand si fara a te anunta personal printr-o comunicare in acest sens, de a modifica urmatoarele elemente:

 • termenii si conditiile Conventiei e-charge;
 • grafica, forma, modalitatea de prezentare, precum și întreg conținutul Site-ului;

Modificarile Site-ului vor fi aduse la cunostinta ta prin publicare pe www.e-charge.ro.

Modificarile Conventiei e-charge vor fi incluse direct in forma actualizata a acesteia, data ultimei actualizari fiind cea indicata in ultima Sectiune a Conventiei e-charge. Iti recomandam sa verifici in mod regulat data ultimei actualizari a Conventiei e-charge in asa fel incat sa fii mereu informat despre versiunea aplicabila in orice moment. In cazul in care esti Client, modificarile iti vor fi notificate la adresa de email comunicata de catre tine in cadrul procedurii de inregistrare sau actualizata dupa caz, in contul tau.

In cazul in care continui sa utilizezi Site-ul dupa orice modificare a Coventiei e-charge, acest lucru este considerat ca o acceptare expresa in totalitate a schimbarilor efectuate, precum si a formei actualizate a Conventiei e-charge, asa cum este aceasta publicata pe Site. Acest lucru nu exclude faptul ca ne poti adresa oricand intrebari sau alte solicitari in legatura cu Conventia e-charge sau modificarile acesteia.

Pentru a putea beneficia de toate Serviciile este necesar sa devii Client si sa ai un cont valabil conform prevederilor Conventiei e-charge.

Calitatea de Client iti ofera accesul cu plata la Serviciile prezentate pe larg in cadrul Site-ului si in principal la serviciul de incarcare a Vehiculelor Electrice la Statiile e-charge. Pentru o intelegere cat mai completa si corecta a Serviciilor pe care RNV le ofera, te rugam sa accesezi toate informatiile disponibile pe Site.

Cum devii Client

Pentru a finaliza procesul de inscriere si a putea beneficia de Serviciile oferite de noi, este necesar sa urmezi pasii de mai jos:

 • Acceseaza Aplicatia e-charge si creaza un Cont de Client;
 • Completeaza Formularul de Inregistrare;
 • Valideaza Contul de Client conform instructiunilor primite pe adresa de email furnizata in cadrul procesului de inregistrare pe Aplicația e-charge;

Conditii de Inregistrare. Iti precizam ca in acordarea calitatii de Client, RNV se bazeaza ca toate conditiile de mai jos sunt indeplinite:

 • ai acceptat integral Conventia e-charge conform prevederilor acesteia;
 • declari ca ai cel putin 18 ani sau ai capacitatea deplina de a incheia in mod valabil Conventia e-charge;
 • parcurgi procedura de inregistrare pentru a deveni Client si ne furnizezi informatiile obligatorii prevazute in Formularul de Inregistrare;
 • declari ca datele prezentate in formularul de inregistrare sunt conforme cu realitatea;
 • ne furnizezi o adresa de email valida;

Orice date si informatii furnizate in cadrul procedurii de inregistrare pentru a deveni Client trebuie sa fie clare, complete si actuale. Ai obligatia de a actualiza datele furnizate, ori de cate ori intervine o modificare a acestora prin completarea formularului corespunzator din contul tau de Client. Te rugam sa citesti cu atentie Politica de Confidentialitate, care face parte integranta din Conventia e-charge pentru a vedea regimul aplicabil datelor si informatiilor furnizate.

RNV poate refuza inregistrarea pentru a deveni Client a oricaruia dintre Utilizatori in cazul in care, la libera sa apreciere, are dubii cu privire la veridicitatea oricarei dintre informatiile furnizate de catre Utilizatori sau cu privire la identitatea sau intentiile Utilizatorului de a accesa Site-ul si Serviciile contrar scopului acestora sau cu afectarea drepturilor RNV, altor Utilizatori sau oricaror alte persoane.

Aplicatia e-charge

Iti precizam ca poti benficia de Servicii si utiliza reteaua e-charge numai prin intermediul Aplicatiei e-charge.

Pentru a accesa aplicatia, a-ti crea Contul de Client si a beneficia de Servicii, poti folosi:

 • Aplicatia mobila pe care o poti instala pe un terminal mobil;
 • Aplicatia web care poate fi accesata de pe un desktop si/sau terminale mobile.

Te rugam sa ai in vedere ca pentru instalarea aplicatiei mobile, respectiv accesarea aplicatiei web, precum si utilizarea Serviciilor prin intermediul Aplicatiei e charge, Clientul trebuie sa aiba un dispozitiv (desktop sau terminal mobil) si softul aferent, care indeplinesc urmatoarele conditii tehnice:

 • Existenta accesului la internet;
 • Posibilitatea accesarii paginilor web prin intermediul unui browser web;
 • Activarea/permiterea JavaScript si fisierelor de tip Cookies;
 • Detinerea unui cont activ de email;
 • Posibilitatea de a primi mesaje prin posta electronica;
 • Platforme si sisteme de operare acceptabile pentru accesarea Aplicatiei (in cazul utilizarii Aplicatiei mobile). Lista unora dintre platformele si a sistemele de operare pe care le poti folosi este indicata pe Site.

Contul de Client

In cadrul procedurii de inregistrare, Numele de Utilizator pentru Contul de Client este adresa de mail furnizata de Utilizator. Te rugam sa nu alegi denumiri care: (i) sunt contrare prevederilor legale sau normelor de ordine publica sau moralitate; (ii) includ date cu caracter personal sau informatii pe care le doriti confidentiale; (iii) pot determina confuzie sau asocieri cu alte denumiri protejate prin lege sau inregistrari, decizii ale autoritatilor competente; (iv) pot afecta imaginea sau drepturile altor persoane (v) contravin Conventiei e-charge sau (vi) care sunt indicate de RNV ca fiind identice sau asemanatoare cu Nume de Utilizatori pentru Conturi de Client existente.

RNV are dreptul, la libera sa alegere, de a refuza orice denumire care contravine celor indicate anterior sau care pot reprezenta in orice fel o amenintare actuala sau potentiala fata de RNV, Site si/sau alte persoane. 

Contul de Client este creat special pentru tine, iar continutul inclus de catre tine iti apartine in totalitate. Inainte de activarea Contului de Client, declari pe proprie raspundere ca informatiile furnizate de catre tine sunt adevarate, iar furnizarea si accesul la Site si/sau aplicatia e-charge si Servicii conform termenilor si conditiilor Conventiei e-charge reprezinta integral vointa ta. In cazul in care nu doresti sa declari acest lucru, te rugam sa nu utilizezi in niciun mod acest Site sau Serviciile.

Ai dreptul sa ai un singur Cont de Client pe Site si de asemenea urmatoarele obligatii:

 • sa nu aloci, transferi sau transmiti niciunei alte persoane Contul de Client sau orice alte drepturi referitoare la acesta;
 • sa nu autorizezi sau sa permiti in orice fel niciunei alte persoane in afara de tine sa foloseasca Contul de Client;
 • sa utilizezi Serviciile numai in interes propriu si sa nu incerci sau sa realizezi comercializarea Serviciilor de care beneficiezi;
 • sa nu atentezi in niciun fel la identitatea altor persoane si sa nu utilizezi in niciun fel datele si informatiile pe care le-ai obtinut legal sau ilegal despre o alta persoana in procedura de inregistrare pe Site indicandu-le ca fiind datele si informatiile tale.

Ne rezervam dreptul de a anula oricare si toate Conturile de Client precum si de a impune restrictii suplimentare, inclusiv accesul la Site, Aplicatia e-charge si/sau Servicii, in cazul in care descoperim ca ai incalcat in orice mod obligatiile de mai sus, fie doar si temporar. In cazul in care pentru situatiile anterioare sunt aplicabile si alte prevederi legale de natura civila, contraventionala sau penala, avem dreptul de a sesiza autoritatile competente in vederea aplicarii respectivelor prevederi.

Avand in vedere ca RNV nu are niciun control asupra informatiilor, actiunilor sau omisiunilor tale, RNV nu poate fi tras la raspundere sub nicio forma pentru accesarea Contului de Client de catre alte persoane, indiferent de cauza acestei accesari.

Mesaj de Activare si Parola Dupa indeplinirea cumulativa a conditiilor pentru a deveni Client e-charge, vei primi un mesaj de activare la adresa de email furnizata in cadrul procedurii de inregistrare. Nu vei avea acces la Contul de Client daca nu furnizezi o adresa de email valida.

Contul de Client este securizat prin parola aleasa de catre tine. Responsabilitatea privind mentinerea confidentialitatii parolei iti apartine in totalitate.

Te rugam sa schimbi imediat parola Contului de Client in cazul in care consideri ca este necesar sau ai dubii cu privire la cunoasterea acesteia de catre alte persoane. Atat in aceasta situatie, cat si in cazul uitarii parolei, vei putea accesa Contul de Client cu ajutorul instructiunilor primite pe adresa de email furnizata in cadrul inregistrarii in Contul de Client.

Profilul de Client Dupa activarea Contului de Client, vei ajunge la pagina de profil si vei avea acces la Serviciile oferite de RNV conform celor indicate in aceasta Conventie.

Te rugam sa explorezi fiecare optiune oferita de catre RNV in cadrul Contului de Client pentru o imagine clara si completa a calitatii tale de Client e-charge si de Serviciile de care poti beneficia, precum si costul acestora. Vei gasi informatii detaliate cu privire la Serviciile la care ai acces sau poti avea acces, reguli aplicabile Clientilor si multe alte recomandari utile care sa te ajute sa beneficiezi pe deplin de Serviciile noastre si care, dupa caz completeaza Conventia e-charge.

In vederea identificarii unui eventual abuz, trebuie sa stiti ca putem folosi informatii precum ID-ul echipamentului utilizat, metoda de plata, cont de email si/sau orice alte modalitati de identificare disponibile.

Cardul e-charge

Cardul e-charge reprezinta o metoda alternativa pentru a beneficia de Servicii in cazul in care nu doresti sa utilizezi Aplicatia e-charge la momentul utilizarii Serviciului de Incarcare.

Dupa activarea Contului de Client si la solicitarea ta expresa, iti va fi expediat Cardul e-charge la datele de contact indicate de catre tine. Costurile emiterii, activarii si livrarii Cardului e-charge nu sunt incluse in Pretul Serviciilor. RNV nu va fi in niciun fel responsabila pentru indicarea eronata a datelor de contact/livrare de catre un Client.

Vei fi responsabil pentru pastrarea in siguranta a Cardului e-charge. In situatia in care Cardul e-charge este pierdut, furat sau deteriorat trebuie sa ne contactezi imediat si vom emite un nou Card e-charge. Anumite taxe pot fi aplicabile.

RNV nu va fi in niciun fel responsabila pentru pierderile de orice fel suferite de catre un Client ca urmare a pierderii/furtului/deteriorarii Cardului e-charge si neanuntarii imediate a acestui aspect. De asemenea, Clientul accepta ca inlocuirea cardului e-charge poate fi realizata intr-un termen rezonabil, in care nu va putea beneficia de Serviciul de Incarcare prin utilizarea card-ului.

Ne rezervam dreptul de a suspenda/dezactiva Cardul e-charge in cazul suspendarii sau incetarii Contului de Client conform Conventiei e-charge.

Servicii E-charge

Principalul serviciu furnizat de catre RNV este reprezentat de serviciul de incarcare al Vehiculelor Electrice la oricare dintre Statiile de Incarcare din reteaua e-charge sau retele partenere;

Alaturi de serviciul de incarcare, Clientii beneficiaza de informatii in timp real despre Statiile de Incarcare din reteaua e-charge, pozitionare si program de functionare, precum si gestionarea incarcarilor in reteaua e-charge a fiecarui Client.

Serviciile sunt accesibile Clientilor de la data activarii Contului de Client si indeplinirea conditiilor de plata asociate Portofelului Electronic.

Preturi ale Serviciilor

Serviciile sunt furnizate de catre RNV in baza unor tarife detaliate in Contul tau de Client si pe Site.

Precizam ca preturile indicate pentru Servicii nu includ in niciun fel tarifele sau costurile derivand din utilizarea serviciilor de internet, a mijloacelor de comunicare la distanta sau a oricaror altor dispozitive pe care le veti utiliza pentru accesarea Serviciilor.

Te rugam sa citesti cu atentie informatiile prezentate pe Site cu privire la Servicii si tarife, precum si implicatiile unei eventuale retrageri, renuntari sau incetari a Serviciilor dupa efectuarea platii acestora, inclusiv in ceea ce priveste dreptul de retragere din Serviciul respectiv fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, explicat inainte de efectuarea platii. 

Ai posibilitatea verificarii Serviciilor si a informatiilor corespunzatoare oricand pe durata utilizarii Site-ului, precum si inainte de efectuarea oricarei plati.

Atunci cand alegi Serviciile e-charge si decizi sa efectuezi plata tarifului ales, inclusiv la momentul alimentarii Portofelului Electronic, iti subliniem ca iti asumi urmatoarele declaratii si garantii:

 • ai cel putin 18 ani si ai capacitatea si drepturile necesare pentru a beneficia de Servicii conform Conventiei e-charge;
 • informatiile solicitate pentru efectuarea platii sunt adevarate si nu comiti nicio fapta contrara prevederilor legale aplicabile prin efectuarea platii sau accesarea Serviciilor;
 • plata este facuta in numele tau si ai dreptul de a utiliza modalitatea de plata respectiva;
 • prevederile legale sau de alta natura care iti sunt aplicabile (in functie de rezidenta, cetatenie sau alte aspecte care caracterizeaza persoana ta) nu sunt incalcate prin accesarea Serviciului si nu exista limitari pentru tine in ceea ce priveste accesul la Servicii;

RNV nu are nicio raspundere fata de nicio persoana cu privire la incalcarea de catre tine a prevederilor de mai sus sau a oricaror alte prevederi din Conventia e-charge, precum si pentru utilizarea incorecta sau ilegala a mijloacelor de plata. RNV nu poate in niciun caz returna sumele platite daca un Client invoca faptul ca a achizitionat din eroare Serviciile sau se razgandeste din orice motiv dupa plata acestuia.

Accesul la Serviciile achizitionate va fi efectiv dupa activarea Contului de Client in Aplicatia e-charge si indeplinirea conditiilor asociate Protofelului Electronic. 

RNV are dreptul sa blocheze Contul de Client in situatia in care exista reclamatii sau orice alte motive referitoare la platile pe care le efectuezi pana in momentul in care respectiva reclamatie este solutionata sau motivele respective au disparut sau au fost clarificate.

Prevederile legale stabilesc dreptul unei persoane fizice de a se retrage dintr-un contract incheiat la distanta in termen de 14 zile de la incheierea respectivului contract fara justificarea deciziei si fara alte costuri in afara celor prevazute de lege. Aceasta regula se aplica pentru situatia in care esti Client, persoana fizica. Cu toate acestea, in situatia in care esti Client, persoana fizica si doresti sa te retragi din contractul astfel incheiat in termenul indicat mai sus, trebuie sa stii ca:

 • retragerea nu se poate aplica pentru Serviciile de care beneficiezi imediat si integral, al celor cu continut digital, nefurnizate pe suport material sau personalizate in mod clar pentru tine, asa cum sunt unele dintre Serviciile achizitionate, cum este cazul accesului imediat la Reteaua e-charge sau Serviciul de Incarcare;
 • orice retragere nu te scuteste de plata pretului Serviciilor consumate in perioada in care ai beneficiat de acestea, pretul Serviciilor din care nu te poti retrage sau eventuale costuri de livrare.

De aceea, dorim sa stii ca nu vei avea dreptul de retragere prevazut mai sus decat in conformitate cu cele indicate anterior. In cazul in care vei renunta la Servicii oricand dupa efectuarea platii, iti comunicam ca plata iti va fi restituita numai in masura in care se incadreaza in prevederile legale. Daca doresti sa continui accepti si declari dupa cum urmeaza:

Cunosc si accept ca Serviciile furnizate pot fi (i) un serviciu cu continut digital care nu este livrat pe suport material si ca (ii) serviciul este este furnizat in mod continuu si imediat, beneficiind instantaneu de acestea conform cerintelor si optiunilor mele. Imi dau expres acordul ca prestarea Serviciilor sa inceapa imediat dupa efectuarea si confirmarea de primire a platii (daca este cazul) si indeplinirii conditiilor asociate Portofelului Electronic, si de asemenea ca prin accesarea Serviciilor, dreptul meu de retragere poate fi limitat sau chiar exclus.

Modalitati de plata Serviciile de Incarcare achizitionate vor fi platite prin debitare directa a Portofelului tau Electronic din Contul de Client, la finalul fiecarei sesiuni de incarcare. Restul Serviciilor vor urma aceeasi regula ca in cazul Seviciilor de Incarcare.

Portofelul electronic este o modalitate digitala de plata, prin Aplicatia e-charge ce permite efectuarea de plati cu o usurinta mai mare, si, implicit, cu un grad mai ridicat de siguranta. Portofelul electronic este o metoda simpla, comoda si rapida de plata.

Datele cardului tau bancar pentru alimentarea Portofelului tau Electronic sunt introduse in pagina de plata securizata a procesatorului de plati cu care RNV are incheiat un contract in acest scop.

Pentru finalizarea si validarea platii catre Portofelul Electronic, vei fi directionat catre pagina de plata securizata a procesatorului de plati cu care RNV are incheiat un contract in acest scop. Este utilizat sistemul 3D Secure pentru cardurile bancare inrolate in acest sistem.

RNV nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

RNV nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la cardul bancar al Clientului, acestea fiind procesate direct prin intermediul sistemelor securizate ale furnizorului de servicii de plati online. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre RNV are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei plati ordonate sau anulate sau pentru a investiga oricare tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

Conditiile asociate Portofelului Electronic pentru a beneficia de Servicii sunt urmatoarele:

 • sunt permise incarcari de minim 100 RON in portofelul electronic pentru a garanta plata serviciilor utilizate in cadrul retelei;
 • suma transferata in portofelul electronic poate fi utilizata pentru plata efectiva a serviciilor de incarcare consumate pana la soldul de 30 RON in portofelul electronic. Imediat dupa finalizarea sesiunii de incarcare, contravaloarea sesiunii de incarcare va fi debitata direct din Portofelul tau Electronic;
 • dupa atingerea soldului de 30 RON, noi incarcari de minim 100 RON sunt necesare pentru continuarea accesarii serviciilor de incarcare din cadrul retelei;
 • rambursarile soldurilor dupa incarcari se realizeaza pentru intreaga valoarea din cont si nu pentru sume partiale;
 • valoarea fiecarei sesiuni de incarcare nu va putea depasi suma disponibila din Portofelul tau Electronic; la momentul atingerii sumei disponibile din Portofelul tau Electronic, sesiunea de incarcare va fi intrerupta automat;
 • in situatia in care anumiti parteneri ai RNV ofera reduceri in cadrul sesiunilor de incarcare, in baza unor cupoane/tichete si/sau alte documente similare, poti beneficia de respectivele reduceri, dupa caz, fara a-ti fi debitat Portofelul Electronic pentru respectiva reducere; Trebuie sa stii ca reducerea (supusa regulilor si conditiilor impuse de catre respectivul partener al RNV) se aplica la finalul sesiunii de incarcare si nu poti utiliza Serviciul de Incarcare fara a avea in Portofelul Electronic suma disponibila aferenta respectivei sesiuni;

Taxele si comisioanele aferente fiecarei modalitati de plata nu sunt incluse in valoarea pretului Serviciilor indicate pe Site. Trebuie sa stii ca prin efectuarea platii, RNV intelege ca accepti pe deplin respectiva modalitate de plata si nu ai nicio pretentie de la RNV cu privire la aceasta.

Rambursarea platilor Respectam prevederile legale imperative in ceea ce priveste rambursarea platilor pe care le faci, dupa caz. Te rugam sa iei in considerare ca nu vom efectua nicio rambursare (i) pentru perioada de facturare curenta sau pentru Servicii de care ai beneficiat; (ii) pentru perioadele in care Contul de Client sau accesul la Serviciu este suspendat conform Conventiei e-charge; sau (iii) pentru care iti este blocat accesul la Site sau Servicii, Contul de Client este anulat sau desfiintat precum si in orice alte cazuri prevazute in Conventia e-charge.

Vom trata fiecare situatie in mod individual pentru fiecare Client. Orice renuntare la plata sau orice rambursare efectuata nu determina respectarea obligatiei aceleiasi rambursari sau uneia similare pentru viitor.

Sistare Servicii Cu exceptia situatiei in care este precizat in mod expres altfel in Conventia e-charge, poti anula inregistrarea ta ca Client in orice moment prin transmiterea unui mesaj la adresa de email [email protected]. In orice caz, anularea Contului de Client nu reprezinta o exonerare a platii Serviciilor de care ai beneficiat pana la data sistarii voluntare a Serviciilor (inclusiv) conform acestui paragraf.

Reguli principale de utilizare ale Site-ului, Aplicatiei e-charge si retelei e-charge

Reteaua e-charge este formata din Statiile de Incarcare avand caracteristicile si amplasamentul indicat in Contul de Client.

Este important sa ai in vedere urmatoarele:

 • Statiile e-charge sunt amplasate in spatii care nu sunt proprietatea RNV; De aceea pentru fiecare Statie e-charge pot fi aplicabile reguli specifice indicate in Contul tau de Client sau afisate in cadrul complexului comercial/spatiului in care sunt amplasate Statiile e-charge;
 • Accesul la Statiile e-charge poate fi conditionat de tarife de acces in parcare sau tarife de parcare impuse de detinatorii spatiilor in care sunt amplasate Statiile e-charge; Aceste tarife nu sunt incluse in pretul Serviciilor si de aceea te rugam sa ai in vedere acest lucru;
 • Amplasamentul Statiilor e-charge poate suferi modificari in functie de raporturile contractuale pe care RNV le are cu partenerii care pun la dispozitie spatiile; Astfel, Statiile de Incarcare pot fi reamplasate in alt spatiu, neputand garanta pentru respectiva Statie de Incarcare distanta fata de vechiul amplasament;
 • Statiile e-charge pot sa nu fie accesibile non-stop in functie de programul de acces al spatiului in care sunt amplasate Statiile e-charge;
 • Pot exista alti Clienti ai retelei e-charge sau conducatori de vehicule care sa nu respecte, dupa caz, Conventia e-charge sau regulile de circulatie/parcare aplicabile in locul in care este amplasata Statia de Incarcare sau chiar sa blocheze nejustificat locurile de parcare aferente unei Statii e-charge; RNV va depune toate eforturile pentru a remedia aceasta situatie in cel mai scurt timp insa nu poate garanta solutionarea acesteia intr-un mod definitiv sau conform solicitarilor Clientului care a sesizat respectiva incalcare;
 • RNV nu poate anticipa si/sau garanta in vreun fel alimentarea continua a Statiilor de Incarcare cu energie electrica; In orice caz, RNV va depune toate eforturile pentru ca aceste intreruperi sa fie remediate in cel mai scurt timp posibil;
 • RNV nu poate anticipa si/sau garanta in vreun fel comunicatia permanenta a Statiilor de Incarcare cu serverele RNV, acesta fiind un serviciu furnizat de un tert partener; In orice caz, RNV va depune toate eforturile pentru ca aceste intreruperi sa fie remediate in cel mai scurt timp posibil;
 • Statiile e-charge nu vor putea fi utilizate in perioada interventiilor de menetenanta regulata si/sau in timpul interventiilor neregulate de service pentru preintampinarea/remedierea unor incidente sau defectiuni ale acestora, insa RNV va depune toate eforturile pentru ca aceste intreruperi sa fie solutionate in cel mai scurt timp posibil;

RNV nu poate oferi nicio garantie cu privire la cele de mai sus, iar raspunderea acestui nu poate fi anagajata in niciun fel.

Reguli generale de incarcare a Vehiculelor Electrice Puteti beneficia de Servicii numai in masura in care respectati regulile generale de incarcare a Vehciulelor Electrice, asa cum sunt acestea indicate mai jos.

 • Vehiculul Electric trebuie parcat in mod corect in spatiul marcat de la fiecare Statie e-charge; Trebuie sa te asiguri in permanenta ca Vehicului Electric este parcat in conformitate cu regulile aplicabile complexului comercial/spatiului cu destinatie rezidentiala in care este amplasata Statia e-charge; Regulile pot diferi semnificativ de la un spatiu la altul;
 • Daca alt Vehicul Electric este conectat la Statia e-charge, te rugam sa nu incerci sa deconectezi respectivul Vehicul Electric in nici o situatie;
 • Daca parchezi mai mult decat timpul maxim de incarcare sau blochezi accesul altor Clienti la Statiile e-charge, RNV isi rezerva dreptul de a aplica penalitati pana la a suspenda sau inceta accesul la Servicii conform Conventiei e-charge;
 • Respecta instructiunile de conectare la fiecare Statie e-charge, atat regulile impuse pentru tipul Vehiculului Electric cat si instructiunile Statiei e-charge, nu utiliza in niciun caz dispozitive improvizate sau extensii de cabluri sau adaptoare pentru a te conecta la Statia e-charge sau cabluri uzate sau avariate. Nu lasa cablul de incarcare in asa fel incat sa se supraincalzeasca sau in asa fel incat sa poata rani pe cineva;
 • La finalizarea incarcarii, asigura-te ca respecti integral regulile de deconectare, atat pe cele aplicabile Vehicului Electric cat si Statiei e-charge;
 • Utilizeaza Aplicatia sau Cardul e-charge – Serviciul de Incarcare nu este disponibil daca nu folosesti aplicatia e-charge sau nu ai la tine Cardul e-charge pentru initierea unei sesiuni de incarcare a Vehicului tau Electric;
 • Respecta in permanenta regulile de circulatie prevazute de prevederile legale aplicabile;

Reguli principale de conduita ale Clientilor Te rugam sa citesti cu foarte mare atentie regulile principale de conduita si sa le respecti oricand si pe toata durata de utilizare in orice mod a Site-ului, retelei e-charge si/sau oricaror altor Servicii.

Astfel, este important sa stii ca trebuie sa respecti in permanenta cele de mai jos. Astfel,

 • nu vei furniza pe Site si/sau catre alti Clienti/Utilizatori orice informatii sau mesaje indiferent de suport si forma de prezentare (text, imagini, mesaje audio, etc) care contin sau pot face referire la elemente obscene, jignitoare, agresive, discriminatoare, defaimatoare, amenintatoare, profanatoare, ilegale, care au caracter sexual (indiferent daca reprezinta oferirea de servicii concrete sau orice intentie sau referire la activitati cu caracter sexual) sau orice alte informatii si/sau mesaje care incalca drepturile RNV, oricaror altor persoane sau incalca in orice mod prevederile legale aplicabile;
 • nu vei agresa in niciun fel Clientii;
 • nu vei include in Profilul de Client date cu caracter personal despre tine sau alte persoane si/sau orice alte informatii confidentiale sau care pot avea ca efect incalcarea drepturilor RNV, altor persoane sau a prevederilor legale aplicabile;
 • vei respecta drepturile de autor ale RNV si/sau ale oricaror alte persoane si nu vei aduce atingere in niciun fel acestor drepturi, altfel decat in masura strict permisa de prevederile legale aplicabile;
 • nu vei comercializa in niciun fel Serviciile sau rezultatul acestora si le vei folosi numai in interes personal/propriu;
 • nu vei realiza activitati de publicitate, reclama sau orice alta promovare similara in scop personal sau in numele altei persoane sau pentru anumite produse sau servicii, altfel decat in modalitatile permise expres de catre RNV;
 • nu vei introduce pe Site direct sau indirect si nu vei transmite prin intermediul acestuia, indiferent de modalitate, materiale care contin virusi, fisiere sau programe menite sa intrerupa, sa distruga sau sa limiteze functionarea Site-ului si/sau oricaror dispozitive prin care este accesat Site-ul de catre Utilizatori.
 • nu vei realiza nicio activitate in reteaua e-charge sau prin intermediul Site-ului care sa implice urmatoarele: ura sau raul fizic impotriva oricarui grup sau individ; promovarea rasismului; bigotismul; continuturi care sa fie destinate hartuirii sau sa tinda spre hartuire; ameninta sau intimida orice alti Utilizatori ai e-charge; furniza informatii si continut despre minori in orice forma si in orice context fara aprobarea in scris a tutorelui acestuia;
 • nu vei promova activitati ilegale, acte care ar incalca intimitatea unei alte persoane, instructiuni despre fabricarea, vinderea sau cumpararea armelor de foc sau a medicamentelor, intentia sau instigarea la fapte in vederea de a rani sau hartui o alta persoana, incalcarea intimitatii uneia sau mai multor persoane, intentia si obtinerea de informatii despre alte persoane, intentia si realizarea de virusi informatici cu scopul de a fura date, informatii, etc. despre alte persoane sau cu scopul de a induce in eroare alti Utilizatori; de a fabrica virusi informatici de orice fel, bombe cu ceas, cai troieni sau orice alte coduri periculoase pentru securitatea informatica a Utilizatorilor si a serverelor;
 • nu vei promova implicarea in sprijinirea unui partid sau mai multor partide politice, religii, culte sau secte;
 • nu vei furniza informatii personale ale altei persoane sau altor persoane in scop comercial fara consimtamantul celui in drept care detine informatiile;
 • nu vei promova implicarea in orice activitate privind jocurile de noroc sau orice activitati similare; folosirea de programe automate care sa acceseze Site-ul in locul persoanei; folosirea de emailing-uri care sunt spam sau junk.
 • nu vei realiza alte activitati care nu sunt permise de lege;

Opiniile, sfaturile, declaratiile, ofertele sau orice alte informatii existente pe Site sau in alte mijloace de comunicare cu referire la RNV, Site, e-charge, Statiile de Incarcare sau Servicii apartin in exclusivitate Clientului sau persoanei respective. Acesta este singurul raspunzator pentru acestea, iar RNV nu are nicio raspundere derivand din acestea atat in raportul cu respectivul Client, Utilizator, cat si fata de orice alte persoane. RNV nu garanteaza si nici nu sustine in vreun fel faptul ca puteti sa va bazati pe aceste informatii sau ca acestea sunt clare, sincere si ca pot fi utilizate confom scopului declarat sau dedus.

Este foarte important sa stii ca desi tu respecti Conventia e-charge, exista posibilitatea ca alti Clienti sa nu faca acelasi lucru. RNV nu este responsabil pentru conduita ta sau a celorlalti Clienti. Te rugam sa ne contactezi imediat ce consideri ca drepturile tale derivand din Conventia e-charge sunt incalcate de alte persoane. 

RNV isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia, de a tine o evidenta a tuturor materialelor introduse pe Site si/sau alte mijloace de comunicare sau la Statiile E-charge. De asemenea, RNV are dreptul, dar nu are obligatia, sa stearga orice material care incalca conditiile impuse de Conventia e-charge. Cu toate acestea, indiferent de interventia RNV, fiecare Utilizator/Client este singurul responsabil pentru continutul materialelor introduse de el si pentru continutul comunicarilor private sau publice dintre Clienti sau cu alte persoane. 

In cazul in care un Client nu respecta Conventia e-charge, RNV poate sanctiona respectivul Client prin emiterea, dupa caz, de avertismente, suspendarea, in intregime sau in parte, a Contului de Client, restrictionarea, in intregime sau in parte, a accesului la Cont de Client sau Servicii total sau partial, anularea Contului de Client.

Clientii al caror cont sau acces la Serviciile a fost suspendat, restrictionat, retras sau interzis din orice motiv, precum si persoanele care au incalcat in orice mod Conventia e-charge nu mai au dreptul de a utiliza Site-ul sau Serviciile, corespunzator masurii luate de catre RNV. In toate cazurile, oricare dintre masurile luate de catre RNV pentru nerespectarea Conventiei e-charge, vor putea fi luate fara nicio notificare prealabila si indiferent daca Serviciile sunt oferite gratuit sau contra unui pret platit.

Te informam ca nu vei avea dreptul la nicio restituire sau compensare a costurilor pentru perioadele in care Contul de Client este suspendat urmare a nerespectarii Conventiei e-charge sau in cazul anularii Contului de Client sau a Serviciilor.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

RNV va respecta in totalitate prevederile aplicabile in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Te rugam sa accesezi Politica de Confidentialitate si Nota de Informare GDPR, care face parte integranta din Conventia e-charge pentru informatii detaliate despre drepturile tale referitoare la datele cu caracter personal, precum si informatii relevante in ceea ce priveste confidentialitatea informatiilor furnizate de catre tine.

Durata Conventiei e-charge

Conventia e-charge se aplica pentru toti Utilizatorii de la momentul accesarii sau inregistrarii in orice mod pe acest Site si pe toata durata de utilizare in orice mod a Site-ului si/sau a unuia sau mai multora dintre Serviciile si pentru fiecare astfel de utilizare.

La inregistrarea in Aplicatia e-charge si crearea Contului de Client, ti se va cere acordul expres pentru acceptarea Conventiei e-charge, prin bifarea sectiunii „Am citit si sunt de acord cu Conventia e-charge”, intrucat dorim sa beneficiezi la maxim de Servicii si in deplina cunostinta a termenilor si conditiilor de accesare si utilizare a acestor Servicii.

Este foarte important sa stii ca, in cazul in care nu esti de acord cu Conventia e-charge sau cu oricare dintre prevederile acesteia sau consideri ca nu esti suficient informat cu privire la drepturile si obligatiile tale, te rugam sa nu continui accesarea Site-ului sau achizitionarea oricarui Serviciu.

Conventia e-charge va ramane in vigoare pe o perioada nedeterminata atata timp cat esti Client al e-charge, chiar daca o perioada indelungata de timp nu ai accesat sau folosit Serviciile e-charge. Conventia e-charge se va aplica in mod corespunzator si dupa aceasta data pentru toate efectele acestea si/sau exercitarea de drepturi ale RNV si/sau Clientilor.

De asemenea, in cazul in care ai sters Contul de Client si ulterior aduci orice prejudiciu material sau de imagine, paguba sau orice alte aspecte legate de siguranta si functionalitatea e-charge, RNV are dreptul de a actiona prin mijloace legale pentru a recupera prejudiciul pe care l-ai cauzat sau a stopa actiunile care lezeaza RNV sau e-charge.

Contul de Client poate fi sters in orice moment printr-un mesaj transmis catre [email protected], cu implicatiile prevazute in Conventia e-charge sau direct de catre RNV.

Asa cum am indicat mai sus, poti sterge Contul tau de Client oricand, printr-o notificare prealabila la adresa de email: [email protected]. O astfel de stergere a Contului de Client va reprezenta o solicitare de denuntare unilaterala a Conventiei e-charge. O astfel de solicitarea va avea ca efect suspendarea imediata a Serviciilor, iar denuntarea va opera numai dupa (i) achitarea integrala a Serviciilor utilizate si neachitate precum si a oricaror altor sume datorate de catre Client cu orice titlu; precum si (ii) achitarea eventualelor penalitati aplicabile;

RNV isi rezerva dreptul de a suspenda imediat sau restrictiona accesul la oricare dintre Serviciile sale chiar si fara preaviz conform prevederilor Conventiei e-charge. De asemenea RNV isi rezerva dreptul de a elimina informatiile tale de cont sau date, precum si orice alte informatii, inregistari in orice moment la constatarea de catre RNV a unor nereguli sau abuzuri in ultilizarea Site-ului, e-charge sau Serviciilor. 

Raspunderea Clientilor

Responsabilitatea pentru nerespectarea termenilor si conditiilor Conventiei e-charge iti apartine in totalitate. Unele aspecte privind situatiile in care iti este angajata raspunderea sunt indicate aici, iar altele sunt prevazute in alte sectiuni ale Conventiei e-charge sau deriva din acestea.

Esti de acord sa despagubesti RNV, angajatii RNV si/sau orice alti colaboratori, precum si orice alte persoane pentru orice prejudiciu, pierdere, costuri si chetuieli (inclusiv orice cost sau cheltuiala referitoare la recunoasterea, constatarea si punerea in executare fortata sau nu a oricaror drepturi) rezultand din:

 • actiunile sau omisiunile tale care impiedica RNV de a asigura utilizarea si functionarea Site-ului si Serviciilor pentru Utilizatori si Clienti;
 • orice anunt facut de catre tine atat in nume propriu cat si in numele altei persoane, inclusiv RNV in legatura cu RNV, e-charge sau Servicii;
 • incalcarea sau nerespectarea in orice mod a Conventiei e-charge;
 • incalcarea oricarei legi, reguli sau reglementari aplicabile.

Te rugam sa iei in considerare ca esti singurul raspunzator pentru: (i) pastrarea in deplina siguranta a datelor confidentiale referitoare la Contul de Client, aplicatia e-charge, Cardul e-charge si nu poti avea nicio pretentie fata de RNV cu privire la divulgarea datelor de autentificare sau (ii) neanuntarea imediata cu privire la pierderea/furtul Cardului e-charge.

Vei fi de asemenea responsabil pentru orice dauna cauzata unui Punct de Incarcare, Statie e-charge sau spatiilor in care se afla amplasate acestea, precum si pentru orice prejudiciu, inclusiv fizic cauzat ca urmare a nerespectarii Conventiei e-charge sau oricaror altor instructiuni aplicabile, neglientei in utilizare a Statie e-charge sau Vehicului Electric. Aveti obligatia de a ne anunta imediat despre orice astfel de dauna. 

Te rugam sa ai in vedere ca Statia e-charge este alimentata, in general, cu energie electrica de la detinatorii spatiilor in care sunt amplasate Statiile e-charge. Nu avem nicio raspundere cu privire la eventualele intreruperi in furnizare si/sau orice alte actiuni, omisiuni sau limitari impuse voit sau nu de catre detinatorii respectivului spatiu. Daca suferiti orice paguba, pierdere sau doriti sa reclamati un aspect care va impiedica sa beneficiati de Servicii, va rugam sa ne contactati conformitate cu prevederile acestei Conventii e-charge.

Raspunderea RNV

Prin accesarea si utilizarea Site-ului si Serviciului e-charge, esti de acord cu faptul ca RNV ofera Servicii numai in baza legilor in vigoare care ii sunt aplicabile. RNV ofera Servicii “CA ATARE” si “ASA CUM SUNT DISPONIBILE” si nu ofera “NICIO GARANTIE DE ORICE FEL, IMPLICITA, EXPLICITA SAU STATUTARA CU PRIVIRE LA SERVICIILE SAU SITE-UL” (inclusiv in ceea ce priveste informatiile continute de Site), “INCLUSIV ORICE GARANTIE COMERCIALA, POTRIVITA PENTRU UN ANUMIT SCOP SAU NEINCALCARE”. RNV NU GARANTEAZA CA UTILIZAREA SERVICIILOR VA FI SIGURA, neintrerupta, disponibila permanent, FARA ERORI SAU CA VA RASPUNDE in orice moment CERINTELOR DUMNEAVOASTRA SAU DE ORICE ALTE DEFECTE in Serviciile oferite.

RNV nu ofera nicio garantie si nu isi asuma responsabilitatea pentru conectivitatea si disponibilitatea Serviciilor, cum nu poate garanta in niciun fel faptul ca Serviciile raspund exigentelor tale sau prestarea acestora determina un rezultat dat sau previzibil. Esti liber sa alegi Serviciile, sa beneficiezi de acestea sau sa renunti la ele conform Conventiei e-charge si nu iti promitem sau inducem in niciun fel vreun rezultat determinat, altul decat precizat in mod expres in Conventia e-charge.

Iti comunicam ca RNV nu este in niciun fel responsabila pentru:

 • pierderi care nu puteau fi prevazute la data intrarii in vigoare a Conventiei e-charge in raportul cu tine;
 • pierderi care au fost suferite, altfel decat ca urmare a unei incalcari din partea RNV a obligatiilor sale cu intentie sau neglijenta grava;
 • orice pierdere de profit/castig atat a ta cat si a oricaror alte persoane;

Informatiile de pe Site Responsabilitatea derivand din informatiile publicate de Utilizatori pe Site sau in alte medii de comunicare apartine exclusiv detinatorilor, autorilor sau celor care le-au introdus pe Site. RNV nu garanteaza si nu asigura acuratetea, veridicitatea, caracterul complet sau incomplet al acestor informatii. Implicarea sau neimplicarea RNV in ceea ce priveste oricare dintre informatiile incluse pe site nu poate avea semnificatia acceptarii sau sustinerii respectivei informatii. RNV nu poate raspunde si nu poate fi tras la raspundere pentru nicio pierdere sau prejudiciu cauzat ca urmare a increderii sau neincrederii in aceste informatii postate pe Site sau transmise catre orice alt Utilizator prin orice alte mijloace.

Caracteristici Beta: RNV poate oferi, fara anuntarea prealabila a Utilizatorilor, din cand in cand anumite caracteristici Beta sau alte instrumente si programe cu care Utilizatorii pot experimenta Serviciile nou oferite sau imbunatite ale RNV. Aceste caracteristici sau instrumente sunt oferite Utilizatorilor exclusiv in scopuri experimentale. RNV nu ofera nicio garantie de niciun fel cu privire la accesarea acestor instrumente. Aceste programe pot fi oprite, intrerupte oricand si oricum de catre RNV, fara anuntarea in prealabil a Utilizatorilor.

RNV nu poate raspunde si nu poate fi tras la raspundere pentru niciun fel de daune accidentale, speciale, subsecventiale sau indirecte rezultate din sau in legatura cu utilizarea sau imposibilitatea de a folosi Site-ul sau e-charge, inclusiv si fara limitare la pagube, pierderi, prejudicii, coruptie de date sau programe, intreruperi de servicii si procurari de servicii inlocuitoare chiar daca RNV stie sau a fost informat despre posibilitatea unor astfel de daune, cu exceptia cazului in care acestea sunt produse ca urmare a intentiei sau neglijentei grave a RNV.

In limitele maxime prevazute de lege, in nicio situatie, raspunderea TOTALA a RNV (in orice forma de actiuni oarecare in legatura cu prezenta Conventie e-charge) nu poate depasi suma pe care ai platit-o catre RNV pentru Servicii. Daca nu ai platit pentru utilizarea Serviciilor, raspunderea TOTALA a RNV va fi de maxim 50EUR sau echivalentul acesteia.

Exonerarea raspunderii RNV pentru alte actiuni In limita legii, RNV nu va raspunde si nu poate fi tras la raspundere pentru niciun fel de daune, fie directe, indirecte, speciale, generale, compensatorii, consecinta, si/sau incidentale, rezultate din activitatea desfasurata de catre tine sau de oricine altcineva in legatura cu utilizarea e -charge, inclusiv si fara limitare la vatamari corporale, stres emotional si/sau orice alte daune provocate de comunicarea sau interactionarea cu alti Utilizatori/Clienti ai RNV in afara Site-ului sau prin intermediul acestuia. 

RNV nu are nici o responsabilitate fata de orice promisiuni ori angajamente asumate de catre oricare dintre Utilizatori, precum si actiuni sau inactiuni rezultate din acestea.

Nu garantam ca Site-ul sau Serviciile vor fi functionale daca (i) furnizorul de internet al utilizatorului nu este capabil sa furnizeze serviciile sale in mod corespunzator (ii) utilizezi diferite browsere sau programe care limiteaza accesul tau la internet sau Site si de ceea nu putem fi trasi la raspundere pentru nefunctionarea completa sau cu intermitente a Site-ului sau Serviciilor (iii) ai nemultumiri legate de aspectul si functionarea Site-ului sau (iv) exista defectiuni ale liniei telefonice sau alte tipuri de defectiuni care impiedica accesul la Internet sau (v) dispozitivul la care receptionezi imaginile difuzate de catre RNV nu reda o anumita calitate.

De asemenea, nu garantam ca serviciile functioneaza fara intrerupere sau erori, in special in cazul in care Site-ul este intrerupt in orice moment pentru scopuri care tin de mentenanta, imbunatatiri tehnice, update-uri sau dezvoltari ale continutului si/sau a prezentarii RNV. Atunci cand este posibil pentru noi, vom incerca sa informam Utilizatorii despre aceste intreruperi.

Verificarea informatiilor: RNV are dreptul (nu si obligatia) si poate utiliza diferite moduri legale de verificare a informatiilor Clientilor.

Reclamatii

Pentru a ne adresa orice fel de observatii sau plangeri, va rugam sa ne trimiteti un email la adresa [email protected]. Orice alta comunicare in baza legii (citatii, plangeri civile sau penale, o hotarare judecatoreasca, etc.) adresata RNV va rugam sa o trimiteti prin email la [email protected] si la sediul RNV cu confirmare de primire.

Orice alte sesizari care nu fac referire la cele mentionate mai sus si sunt primite la adresele de email si nr. de fax precizate sau conform conditiilor de mai sus, nu vor fi luate in considerare de catre RNV.

Drepturile de proprietate si drepturile de autor

Dreptul de proprietate asupra informatiilor: Prin prezentul Conventiei e-charge declari si esti de acord fara niciun fel de limitare ca RNV este proprietarul oricaror informatii, sigle, suporturi, materiale initiale precum si orice informatii furnizate pe Site de catre RNV, exceptie fiind datele dumneavoastra personale. RNV detine toate drepturile de proprietate asupra e-charge inclusiv, dar fara a se limita la toate informatiile confidentiale.

Interzicerea utilizarii Informatiilor Confidentiale: Iti este interzisa copierea, raspandirea, transmiterea, modificarea, dezvaluirea, publicarea in mass-media, crearea de copii integrale sau partiale, utilizarea comerciala pentru orice alte drepturi de material, marci comerciale sau orice alte informatii confidentiale care sunt in proprietatea RNV fara acordul scris al RNV.

Informatiile altor Utilizatori: Iti este interzisa folosirea, copierea, modificarea, publicarea, transmiterea, distribuirea, afisarea, folosirea in scop comercial, vinderea sau exploatarea de orice alte informatii ale altor Utilizatori care au inregistrate drepturile de autor sau care nu au inregistrate drepturile de autor fara acordul legal al acestora.

Drepturile de autor In cazul in care consideri ca drepturile tale de autor au fost incalcate, te rugam sa anunti RNV. Pentru ca plangerea ta sa fie valabila trebuie sa ne furnizezi urmatoarele informatii in scris: 1. O semnatura electronica sau fizica a persoanei autorizate care detine drepturile de autor sau a unei persoane care reprezinta legal titularul dreptului de autor; 2. Identificarea drepturilor de autor care pretinzi ca sunt incalcate; 3. Identificarea materialului care se pretinde a fi incalcat; 4. Informatii complete pentru a putea ca RNV sa te contacteze (adresa, telefon, email, etc.); 5. O declaratie care sa precizeze ca tu esti titularul drepturilor de autor incalcate si in care sa demonstrezi ca alta persoana neautorizata a folosit drepturile tale de autor;

Toate aceste informatii vor fi prezentate la adresa de email [email protected] La aceasta adresa de email vor fi luate in considerare numai cazurile prezentate mai sus, orice alta informatie nu va fi luata in considerare si sunteti de acord ca RNV sa distruga acele informatii care nu fac obiectul prezentei situatii.

Lege aplicabila si solutionarea disputelor

Orice disputa referitoare la incheierea, interpretarea, executarea si incetarea Conventiei e-charge sunt reglementate de prevederile legale din Romania. RNV este intotdeauna interesata in a rezolva orice fel de conflict sau litigiu pe cale amiabila iar in cazul in care acest lucru nu este posibil va fi supus spre solutionarea instantelor competente. 

Cererea de solutionare a oricarei dispute de orice fel poate fi depusa in termen de maxim un an de la data la care a avut loc incidentul sau de la data la care aveai dreptul la solicitare. 

Esti de acord si intelegi ca prin incalcarea Conventiei e-charge poti provoca daune ireparabile pentru RNV si prin urmare esti de acord ca RNV va avea dreptul sa apeleze oricand la autoritatile cu atributii jurisdictionale pentru a limita termporar sau definitiv orice actiune, inactiune sau prejudiciu cauzat de catre tine.

Alte Prevederi

Limitari geografice: Esti obligat sa folosesti Serviciile e-charge respectand legile fiecarui stat in parte caruia ii apartii sau pe teritoriul caruia esti in momentul accesarii si utilizarii Site-ului sau Serviciilor e-charge. 

In cazul in care, dintr-un motiv legal intr-o anumita zona este interzisa accesarea si utilizarea Serviciilor, suntem nevoiti sa blocam accesul pentru persoanele din acele zone. Esti singurul responsabil pentru a determina daca poti accesa si utiliza Serviciile in statul din care faci parte conform cetateniei sau in statul in care te aflii la momentul accesarii sau utilizarii Serviciilor.

Relatiile cu agentiile de publicitate, cu clientii de publicitate si sponsori, Link-uri catre alte Site-uri: Serviciile si paginile Site-ului pot contine link-uri catre alte adrese de web ale unor terti, inclusiv si fara limitare la agentii de publicitate, clienti de publicitate, sponsori care nu se afla sub controlul RNV. RNV nu este responsabil si nu poate fi tras la raspundere pentru continutul oricarui site legat printr-un link de RNV si nici pentru link-urile din Site-ul tertului respectiv spre alte site-uri. De asemenea, RNV nu poate raspunde pentru modificarile intervenite pe site-urile respective. RNV posteaza aceste link-uri pe Site-ul propriu numai in urma unui acord comercial intre RNV si respectivul site web, cu statut de tert, avand ca finalitate oferirea unor informatii posibil importante si interesante pentru tine. Accesarea acestor link-uri devine numai responsabilitatea ta, simpla afisare a link-urilor pe anumite pagini din Site nu inseamna si o obligativitate a Utilizatorilor de a le accesa. In cazul in care ai accesat aceste link-uri ale unor site-uri web terte si ai participat la anumite concursuri, tombole etc. prezentate de catre site-urile web terte iti asumi intreaga responsabilitate cu privire la datele personale comunicate, cu privire la platile facute catre aceste site-uri, livrarea de bunuri sau servicii, sau orice alt fel de informatii primite sau oferite. Esti de acord ca aceste relatii descrise anterior sunt numai intre tine si respectivele site-uri web terte si RNV nu poate raspunde si nu poate fi tras la raspundere in niciun fel in legatura cu orice pierdere sau prejudiciu suferite de catre tine in legatura cu utilizarea acestor site-uri web terte. Te rugam sa accesezi sectiunea Politica de Confidentialitate pentru a vedea informatii despre colectarea si posibila utilizare a informatiilor si materialelor furnizate de catre tine.

Renuntare. Faptul ca RNV nu si-a manifestat interesul la un moment dat in a exercita sau executa orice drept sau prevedere a Conventiei e-charge nu inseamna ca aceasta reprezinta o renuntare la astfel de drepturi sau prevederi, RNV putand oricand si in orice moment sa initieze respectivele actiuni. In mod corespunzator orice actiune a RNV, cu titlu de exceptie sau renuntare expresa la un drept se aplica numai pentru situatia respectiva si nu poate fi extinsa in niciun fel pentru alte situatii chiar identice si nu poate fi interpretata ca o modificare a Conventiei E-charge. In cazul in care orice prevedere a acestui Conventiei E-charge a fost declarata invalida, restul prevederilor raman in vigoare si cu efecte depline conform legii.

 1. DATA ULTIMEI ACTUALIZARI A CONVENTIEI E-CHARGE

Acest Acord a fost revizuit la data de 06.09.2019

Copyright © 2018-2019 , toate drepturile rezervate, www.e-charge.ro