Intrebari frecvente

Iata cateva raspunsuri la cele mai intalnite intrebari ale clientilor nostri

Tarife


Tariful AC se adreseaza tuturor vehiculelor electrice (100% electrice si hibride plug-in), compatibile cu standardul de incarcare type2. El se aplica la toate statiile de incarcare normala (AC), atat cele independente, cat si la partea AC a statiilor rapide, indiferent de puterea instalata a statiilor.

Tariful DC se adreseaza vehiculelor electrice compatibile cu standardele CCS si CHAdeMO. El se aplica la toate statiile de incarcare rapida (DC), indiferent de puterea instalara a acestora.

Incarcarea acumulatorilor vehiculelor electrice nu este considerata furnizare de energie (conform reglementarilor in vigoare) ci un serviciu, pus la dispozitia posesorilor de vehicule electrice. In consecinta, nu este permisa raportarea exclusiv la “kWh” ca unitate de masura a serviciului prestat.

Unul dintre criteriile de stabilire a tarifului pentru serviciul de incarcare este reprezentat de numarul de kWh cu care este reincarcata bateria vehiculului electric. Pentru a avea o referinta, numarul de unitati pentru fiecare sesiune de incarcare, este corespunzator numarului de kWh efectiv transferati de catre punctul de incarcare catre baterie.

Tarifele sunt valabile in toate spatiile Renovatio e-charge.

Anumite statii de incarcare din cadrul retelei e-charge (atat ale Renovatio cat si ale partenerilor care au ales sa isi includa statiile in platforma e-charge) pot avea oferte speciale sau tarife diferite. 

Carduri


In acest moment, in reteaua e-charge sunt valabile 3 tipuri de carduri:

  • Card RFID Renovatio
  • Card RFID Volkswagen
  • Card RFID WE CHARGE

Pentru fiecare incarcare vei fi tarifat, in functie de locatie si tipul de card pe care il ai. Pentru informatii detaliate despre tarifele in vigoare si alte detalii despre carduri te rugam sa accesezi www.e-charge.ro/intra-in-retea.

Cardul Renovatio se emite la cerere. Te rugam sa ne trimiti un mail la adresa [email protected] si iti vom da toate detaliile necesare.

Cardul Renovatio necesita inregistrarea in aplicatia e-charge si este valabil in toata reteaua e-charge. Detaliile despre costurile asociate incarcarilor cu cardul Renovatio le regasesti la adresa www.e-charge.ro/ev-driver sectiunea Tarife.

Aplicatie


Singura modalitate de a incarca in reteaua Renovatio este prin intermediul aplicatiei. In aplicatie vei avea acces atat la informatii in timp real despre retea(tip, tarife, disponibilitate, etc.) cat si la informatii despre sesiunile tale de incarcare (data, durata, kWh incarcati, cost sesiune*). Poti folosi aplicatia la oricare din punctele de incarcare din reteaua e-charge chiar daca nu ai un card RFID activ.

Acceseaza aplicatia e-charge si urmeaza procedura de inregistrare. Daca ai nevoie de ajutor, gasesti detalii despre pasii de inregistrare.

Poti vizualiza contul tau din aplicatia e-charge, unde ai acces la tot istoricul sesiunilor tale – durata incarcare si cost aferent acesteia. Gasesti informatiile centralizate in meniul aplicatiei, sectiunea “Payment”.

Procesul de incarcare si reteaua e-charge


In cazul unei defectiuni a unei statii de incarcare te rugam sa ne contactezi la numarul +40 372 756 599 sau sa ne contactezi accesand aplicatia e-charge, sectiunea HelpDesk.

Nu, daca o sesiune este initializata folosind aplicatia sau cardul de incarcare, ea poate fi incheiata doar cu acelasi card sau de acelasi utilizator folosind direct aplicatia e-charge.

In acest moment, toate statiile din reteaua e-charge sunt functionale 24/7. Exista posibilitatea ca anumiti parteneri sa restrictioneze pe viitor accesul intre anumite ore. Poti vizualiza orele de deschidere pentru fiecare locatie in parte pe site-ul nostru sau in aplicatia e-charge.

In cazul incarcarilor rapide (DC - CCS sau CHAdeMo)  toate statiile e-charge sunt echipate cu cabluri. Pentru incarcari AC exista 2 modalitati: priza TIP 2 sau cablu TIP 2. Doar o parte din statiile e-charge sunt echipate pentru acest tip de incarcare.

In general iti recomandam sa ai tot timpul propriul cablu de incarcare (pentru incarcarile AC). Daca o statie de incarcare are priza sau cablu este detaliat pe site-ul nostru sau in aplicatia e-charge.

Contacteaza-ne

Nu ai reusit sa gasesti raspunsul cautat in aceasta pagina? Te rugam sa ne contactezi.

Aboneaza-te la newsletter!

Introdu-ti adresa de email si fii la curent cu noutatile din reteaua e-charge.

Check your email

We sent you an email with a link to get started. You’ll be in your account in no time.