Inapoi
Renovatio e-charge 21.10.2016

Premieră în România: Șase mașini electrice vor traversa România, de la București la Timișoara, în cadrul caravanei Electric Drive

Bucuresti, 21 octombrie 2016

Prima retea publica de alimentare rapida a masinilor electrice dezvoltata de Renovatio în parteneriat cu Kaufland, Renovatio e-charge, este finalizata: romanii vor putea traversa tara conducand eco pe axa Arad - Bucuresti - Constanta.

Cu aceasta ocazie, prima caravana de masini electrice, formata din 6 masini Volkswagen eGolf, va inaugura traseul, alimentand la statiile de încarcare ale retelei Renovatio e-charge din parcarile Kaufland.

Renovatio, Kaufland Romania si Volkswagen au dat startul primei editii a caravanei Electric Drive, care marcheaza finalizarea retelei publice de alimentare rapida a masinilor electrice pe axa Arad-Bucuresti-Constanta, un proiect de impact pentru un viitor sustenabil dezvoltat de cele trei companii în urma unui parteneriat de succes.

Aceasta este prima retea publica de statii de încarcare rapida pentru masini electrice. Reteaua care traverseaza Romania de la Sud-Est la Vest a devenit functionala cu sase luni mai devreme decat termenul anuntat initial.

„Odata cu finalizarea infrastructurii pentru masinile electrice pe coridorul Constanta – Bucuresti – Timisoara - Arad, devine posibil sa spargem barierele orasului si sa parasim zona de confort oferita de solutiile de încarcare de la birou sau de acasa si sa parcurgem distante mari cu vehicule electrice între orasele tarii. Concret, caravana Electric Drive îsi propune sa demonstreze ca, prin dezvoltarea infrastructurii publice, adica a retelei de încarcare Renovatio e-charge, masinile electrice devin o alternativa viabila, atat în oras, cat si între marile orase”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio.

sase echipaje, formate din Lucian Mandruta si Andrei Secretianu, George Buhnici si Marian Andrei, Dragos Stoica, Costin Giurgea si Tudor Bratu, Oraan Marculescu, Alexandru Teodorescu au plecat vineri, 21 octombrie, din Bucuresti, pe traseul Pitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu. Sambata dimineata, 22 octombrie, echipajele vor pleca de la Sibiu spre Timisoara, pe traseul Sebes - Deva - Faget.

Acestia vor conduce masini marca Volkswagen eGolf în cea mai lunga cursa cu masini electrice din Romania, pentru a demonstra ca noua infrastructura permite autonomie îndelungata a unei masini eco si ca se poate conduce si în Romania cu responsabilitate fata de mediu.

Pe traseu, echipajele vor folosi pentru alimentare statiile de încarcare ale retelei Renovatio e-charge, care sunt atat rapide (DC 50kW, care încarca 0-80% din capacitatea bateriei în aproximativ 30 de minute), cat si cu regim de încarcare normal (AC 22kW). Aceste statii sunt puse gratuit la dispozitia publicului larg în parcarile magazinelor Kaufland din orasele Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Sibiu, Pitesti, Bucuresti si Constanta.

Pentru a încuraja initiativele de responsabilitate fata de mediu, Kaufland Romania va oferi un premiu echipajului care reuseste sa conduca cel mai eficient pe acesta ruta, oferind castigatorului suma de 5.000 de euro pentru a-i dona unei cauze sociale ce promoveaza mai departe sustenabilitatea.

“Ne bucuram ca prima retea de statii publice de încarcare a masinilor electrice este complet functionala si putem ajuta astfel romanii sa conduca eco. Responsabilitatea fata de mediu este o prioritate pentru noi în tot ceea ce facem si vrem sa inspiram mai departe grija pentru mediu. De aceea, punem gratuit la dispozitia romanilor energie electrica în statiile din parcarile magazinelor Kaufland. De asemenea, le oferim autonomie tuturor celor care vor sa conduca eco, prin aceasta retea care acum traverseaza tara de la Sud-Est la Vest”, a declarat Valer Hancas, Manager Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

„Cine se gandeste la viitor, se gandeste si la redefinirea conceputului de mobilitate. Astfel ca, înca din 2015, Volkswagen, cu sprijinul Renovatio, a instalat prima statie de tip Quick Charge, CCS, din Romania, aceasta fiind disponibila tuturor clientilor Volkswagen. Eficienta modelului e-Golf sereflecta, desigur, si în buget, pentru ca, în comparatie cu propulsiile conventionale, cheltuielile de exploatare ale unui autovehicul electric sunt mult mai mici. La 100 de kilometri, e-Golf consuma 12,7 kWh/100km, deci doar 6.85 RON/100km (la un pret al energiei electrice de aproximativ 0,54 RON per kWh)”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

În cadrul conferintei de presa sustinute astazi, 21 octombrie, Alexandru Teodorescu a anuntat ca, pe langa finalizarea axei Constanta - Timisoara, Renovatio si Kaufland Romania pregatesc si deschiderea coridorului Bucuresti - Brasov – Targu Mures - Cluj - Oradea, care va fi finalizat pana la mijlocul anului viitor. Concomitent, îsi propun si dezvoltarea culoarului Bucuresti – Iasi.


Despre Renovatio


Renovatio este unul dintre pionierii industriei regenerabile din Romania, fiind compania care a dezvoltat primele parcuri eoliene si fotovoltaice din tara noastra. Activitatea companiei are doua repere fundamentale: angajamentul fata de inovarea continua si grija fata de mediul înconjurator. Renovatio tinteste un viitor în care transportul ecologic va capata o amploare din ce în ce mai mare si, de aceea, va continua sa accelereze investitiile la nivel national în realizarea infrastructurii necesare.

Renovatio e-charge este prima retea bazata pe solutii de încarcare rapida dedicata tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din Romania. Reteaua va avea cel putin 50 de puncte de încarcare Fast Charge, asigurand astfel mobilitate electrica în marile orase si de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traverseaza tara noastra. Posesorii de vehicule electrice pot afla mai multe informatii despre retea pe site-ul www.e-charge.


Despre Kaufland Romania


Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta-cheie în strategia companiei. Asumarea responsabilitatii ecologice si sociale este un aspect esential al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor de CSR ale Kaufland sunt desfasurate în parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale. Pe langa educatie, sprijina proiectele dedicate protectiei mediului înconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.


Despre Volkswagen


Volkswagen este unul dintre cei mai importanti jucatori care activeaza pe piata auto din Romania. Gama de modele electrice Volkswagen disponibila la vanzare în Romania este completata de Volkswagen e-up!, care reinventeaza conceptul de mobilitate.

În cadrul Salonului de la Paris, Volkswagen a prezentat prototipul I.D., acesta reprezentand viziunea Volkswagen cu privire la viitor. Prin I.D., Volkswagen deschide un nou drum. Va fi primul Volkswagen de pe piata construit pe noua platforma Modular Electric Drive Kit (MEB). I.D. este un autovehicul electric de clasa compacta, cu ajutorul caruia Volkswagen doreste sa îsi extinda gama modelelor de mare volum.

Tot în standul Volkswagen s-a prezentat si ultima generatie a e-Golf, care va fi prezentanta în premiera mondiala în luna noiembrie a acestui an. Echipat cu un sistem de detectare a gesturilor si o autonomie cu emisii zero de pana la 300 de kilometri, noul e-Golf stabileste noi standarde.

Reteaua de distribuitori Volkswagen, de unde se pot achizitiona modele electrice, este în numar de 9, acoperind întreg teritoriul tarii. În locatia fiecarui e-retailer se afla minimum doua puncte de încarcare pentru vehicule electrice. Astfel, putem discuta despre o retea de puncte de încarcare ce se dezvolta constant.