Inapoi
Renovatio e-charge 14.09.2016

Vesti bune pentru posesorii de masini electrice din Romania

Reteaua de incarcare pentru masinile electrice Renovatio e-charge s-a extins, deschizand noi puncte de incarcare in mari orase ale tarii: Constanta, Sibiu, Deva, Pitesti, Iasi, Arad. Extinderea s-a realizat in perioada iulie-august 2016 si face parte din planul companiei Renovatio de a dezvolta o retea de statii de incarcare pentru masini electrice la nivel national.

Statiile de incarcare au fost instalate in parcari ale magazinelor Kaufland, in baza ‪‎parteneriatului de succes pe care Renovatio il are cu Kaufland Romania. Pornirea/oprirea ‪‎sesiunii de incarcare se face cu ajutorul cardului Renovatio e-charge, disponibil ‪‎gratuit la biroul de ‪‎relatii cu clientii al magazinelor Kaufland. Cardul poate fi solicitat si online, completand formularul de pesite-ul www.e-charge.ro.

Statiile instalate au o putere de incarcare de 22 kW. Sunt prevazute cu prize AC Type 2 si pot incarcaorice tip de masina electrica sau hibrida plugin folosind cablul din dotarea masinii.

Reteaua Renovatio e-charge ajunge astfel la 11 puncte de incarcare, dintre care, cele din Bucuresti, Kaufland - Bardu Vacarescu, Ploiesti, Kaufland - Republicii, Timisoara, Kaufland - Damaschin Bojinca, fiind prevazute cu statii de incarcare Fast Charge. Renovatio e-charge detine singurele statii publice de incarcare rapida din tara compatibile atat cu standardele europene (conectori tip CCS), cat si cu cele japoneze (conectori tip CHAdeMO). Acestea sunt disponibile non stop.

Planurile de dezvoltare Renovatio cuprind o retea de minim 50 de puncte de incarcare Fast Charge, asigurand mobilitate electrica in marile orase ale Romaniei si de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traverseaza tara noastra. Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio: “Credem intr-un viitor in care transportul ecologic va capata o amploare din ce in ce mai mare, de aceea vom continua si vom accelera investitiile la nivel national pentru realizarea infrastructurii necesare. Pana la sfarsitul anului vom avea instalate inca 4 puncte rapide de incarcare, care vor acoperi inprimul rand capitala dar si alte orase importante pe care le vom alege infunctie de nevoile pietei.”

La nivel mondial exista peste 100.000 de puncte de incarcare active, iar fenomenul electric ia acum amploare si in Romania.

Renovatio e-charge este primul serviciu dedicat tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din Romania, bazat pe solutii de incarcare rapida. Pentru a urmari dezvoltarea retelei accesati site-ul: www.e-charge.ro.