Noile statiide incarcare rapida a vehiculelor electrice vor fi amplasate in parcarile magazinelor Kaufland din orasele Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Sibiu, RamnicuValcea, Pitesti, Bucuresti si Constanta, precum si pe autostrada A2, dar si inalte puncte de importante ale marilor orase.

Primele puncte de incarcare din aceasta retea, instalate in parcarile magazinelor Kaufland in Bucuresti si Ploiesti sunt deja functionale si deschise publicului.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de incarcare in regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei in mai putinde 1h). Statia deserveste toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, atat pentru standardele de incarcare rapida (CHAdeMO siCCS) la o putere de 20kWh, cat si pentru incarcare in curent alternativ (type2) la o putere de 22kWh.

"Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocuparile si prioritatile nostre si ne mandrim ca suntem si acum pionieri in proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care doneaza o flota de masini eco catre ONG-urile partenere si pun gratuit la dispozitia romanilor energie, in prima retea publica autohtona de statii de incarcare rapida, pentru a incuraja circularea cu masini eco si responsabilitate fata de mediu. Conducerea unei masini eco nu reprezinta doar o optiune ca oricare alta, ci o investitie in viitorul nostru, al tuturor", a declarat Marco Hößl, Directorul General Kaufland Romania.

"Compania noastra s-a dezvoltat din pasiunea pentru energia din surse regenerabile, iar parteneriatul cu Kaufland este un pas firesc in aceeasi directie. Sustinerea pe care o acordam romanilor care aleg sa conduca masini eco cu ajutorul noii retele publice de alimentare a vehiculelor electrice ne asigura tuturor unprezent mai curat si un viitor mai sustenabil",a declarat Alexandru Teodorescu, actionar Renovatio.

Piata masinilor electrice este in crestere: In 2015, romanii au achizitionat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu fata de numarul vehiculelor de acest tip vandute In 2014, iar in primele doua luni ale acestui an, au fost inmatriculate 74 de automobile noi hibride si electrice, cu 90% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Profit.ro.

Noul proiect Renovatio in parteneriat cu Kaufland reflecta preocuparea consecventa pentru demersuri care contribuie la un mediu mai curat si mai echilibrat pentrunoi toti.

' />

Inapoi

Renovatio lanseaza prima retea publica de statii de incarcare rapida pentru masini electrice din Romania

Inapoi